Cum functioneaza acupunctura si moxa in controlul durerii cronice

Cum functioneaza acupunctura si moxa in controlul durerii cronice

LOS ANGELES – Utilizarea acupuncturii pentru a trata durerea datează din cea mai veche istorie înregistrată în China. În ciuda secolelor de acupunctură, încă nu sunt complet elucidate toate mecanismele care sa arate de ce această metodă de aplicare și stimulare a acelor minuscule de acupunctura, în anumite puncte speciale ale corpului poate ameliora durerea. Studiile recente și au pus întrebări suplimentare, unii constatând că acupunctura reduce durerea cronică, în timp ce alții au arătat că acupunctura are un impact mic, iar uneori acesta nu apare deloc, in controlul durerii – ca în fiecare demers medical, o metoda poate funcționa daca este implementata după un raționament diagnostic și terapeutic corect, sau poate sa nu funcționeze daca este aplicata incorect.

Un nou studiu al cercetătorilor LA BioMed oferă câteva răspunsuri despre de ce acupunctura poate ajuta și de ce studiile clinice au produs rezultate mixte.

Cercetătorii au descoperit că utilizarea corectă a acupuncturii (cu metoda de stimulare sau cuplată cu căldura, care este adesea folosită în tratamentele de acupunctură) poate duce la niveluri crescute de oxid nitric în piele la „punctele de acupunctură” în care au fost introduse și manipulate acele.

Aceștia au observat că oxidul de azot crește fluxul sanguin și încurajează eliberarea de substanțe analgezice sau sensibilizante, ceea ce face ca pielea să se simtă mai caldă și contribuie la efectele benefice ale terapiilor.

„Laboratorul nostru a dezvoltat un dispozitiv de biocaptură nedureros, neinvaziv, care poate preleva biomolecule umane în anumite regiuni ale pielii”,

a spus Sheng-Xing Ma, MD, PhD, cercetător principal LA BioMed și autor corespondent al studiului publicat în Evidence-based Complementare and Alternative Medicine (Medicină complementară și alternativă bazată pe dovezi) , Volumul 2017.

„Cu acest instrument, am putut obține primele dovezi că oxidul nitric este eliberat intr o cantitate mai mare in anumite locuri, dovezi prelevate de pe suprafața pielii umane, daca se intervine cu o metodologie adecvată din acupunctură și cu utilizarea căldurii”.

Dr. Ma a spus că mai multe studii clinice de acupunctură efectuate de cercetători convenționali au produs rezultate negative, găsind o mică diferență în ameliorarea durerii între utilizarea acupuncturii și „acupunctura simulată”, în care acele sunt fabricate și/sau introduse nesistematic.

El a spus că aceste studii au nedumerit comunitatea acupuncturii și i-au determinat pe mulți să se întrebe dacă au fost folosite metodologiile adecvate de acupunctură.

Pentru cel mai recent studiu, cercetătorii LA BioMed au folosit o metodă de acupunctură cu forță redusă și rata/întărire stimulare.

Au introdus ușor ace de acupunctură în piele pentru un grup de 25 de bărbați și femei, în vârstă de 18-60 de ani, și au răsucit delicat acele timp de două minute sau până când au obținut o senzație de „de qi” (durere, amorțeală, distensie sau durere).

Apoi au manipulat acele utilizând o amplitudine ușoară și o viteză moderată timp de două minute la fiecare cinci minute pentru un total de 20 de minute.

De asemenea, au aplicat căldură electrică timp de 20 de minute și au găsit niveluri crescute de oxid nitric in punctele de acupunctura.

Pentru a valida în continuare constatările lor, ei au efectuat testul stimularii cu frecvență înaltă și forță, care este cunoscută ca o metodă de reducere a circulației energetice, și au constatat că nivelurile de oxid nitric în zonele din regiunea pielii corespondente meridianelor și punctelor avute în studiu au fost reduse.

Dr. Ma a spus că echipa sa va continua să exploreze diferențele dintre aceste două tehnici de acupunctură pentru a determina eficiența fiecăreia în ameliorarea durerii și pentru a înțelege mai bine mecanismele celulare și moleculare implicate.

„Pe baza medicinei tradiționale chineze, întărirea efectului sau stimularea cu ajutorul acupuncturii este obținută prin răsucirea sau rotirea încet a acului cu o forță ușoară sau prin căldură”, a spus dr. Ma.

„Reducerea se obține prin răsucirea sau rotirea rapidă a acului cu o forță mare. Întărirea / stimularea are ca rezultat o senzație locală de căldură, dar reducerea / sedarea provoacă o senzație locală de răceală.”

Finanțarea a fost asigurată de National Institutes of Health Grant nr. AT002478, AT004504 și AT004620 de la Centrul Național pentru Medicină Complementară și Alternativă.

Vezi studiul aici: https://doi.org/10.1155/2017/4694238

No Comments

Lasa un raspuns

%d blogeri au apreciat: