Este bine sa stiti ca romanii nu au motive de panica datorate Corona virusului sustine o cercetatoare indiana- vicepresedinte al Coalitiei internationale pentru Cooperatia Epidemica pentru Inovatii in Preparate Medicale

Este bine sa stiti ca romanii nu au motive de panica datorate Corona virusului sustine o cercetatoare indiana- vicepresedinte al Coalitiei internationale pentru Cooperatia Epidemica pentru Inovatii in Preparate Medicale

NOU DELHI: Patru din cinci persoane care s-au dovedit pozitive pentru coronavirus se vor îmbunătăți pe cont propriu și nu este nevoie ca indienii să intre în panică cu privire la focarul viral, spune un cercetător științific principal și om de știință indian , Gagandeep Kang.

Testarea bolii ar trebui să fie făcută numai atunci când este recomandat, a spus Gagandeep Kang, deoarece numărul de cazuri de coronavirus din India a crescut la 29, inclusiv 16 turiști italieni, precum și trei pacienți din Kerala care și-au revenit.

„Vă rugăm să informați autoritățile de sănătate publică despre expunerea persoanelor infectate cunoscute sau călătoriți în zonele în care infecțiile sunt cunoscute ca fiind prevalente”, a spus profesorul institutiei „Christian Medical College”,

care anul trecut a devenit prima femeie indiană care a fost aleasă ca membră a Royal Society din Londra , a declarat PTI într-un interviu.

Menționând că „nu doar ca NU toate tratamentele sunt curative” ci că acestea au rol doar de sprijin al organismului în procesul natural de vindecare, ea a spus că patru din cinci persoane vor observa îmbunătățirea sănătății pe cont propriu și ar putea avea nevoie de nimic altceva decât medicamente obișnuite, precum paracetamolul pentru febră și tuse.

„A cincea persoană poate avea nevoie să vadă un medic sau să fie internată. Dacă aveți dificultăți de respirație, ar trebui să vă prezentați un medic cât mai curând posibil ”, a declarat Kang, de asemenea, vicepreședinte al Coaliției internaționale pentru Cooperația Epidemică pentru Inovații în Preparare (CEPI), care are drept scop evitarea epidemiilor .

„Pentru toată lumea, nu este nevoie să vă îngrijorați prea mult sau să vă panicați. Suntem expuși la viruși în fiecare zi. Asigurați-vă că vă spălați bine mâinile, ștergeți sau folosiți dezinfectanți pe suprafețe. Evitați să vă atingeți fața, a spus ea.

Coronavirusul (CoV) este o familie numeroasă de virusuri care provoacă boli care variază de la răceala comună la sindroamele respiratorii acute. COVID-19 care a ucis peste 3.000 de oameni în întreaga lume și a infectat mai mult de 90.000 este o nouă tulpină care nu a mai fost văzută până acum.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat deja focarul ca o „urgență globală”, încetând să o considere pandemică.

Tampoanele nasului și gâtului sunt utilizate ca exemplare pentru detectarea coronavirusului. Testul durează cel puțin 12-24 de ore pentru confirmare. Este o analiză bazată pe genă, denumită reacție în lanț a polimerazei (PCR) și o formă mai sensibilă numită reacție în lanț a polimerazei cu transcripție inversă (RTPCR).

Potrivit lui Kang, cunoscut pentru cercetările sale interdisciplinare care studiază transmiterea, dezvoltarea și prevenirea infecțiilor intestinale, există încă mai multe cazuri de gripă în India și în întreaga lume decât în ​​COVID-19.

„Este important să cunoaștem și să înțelegem. Se pare că această infecție cauzează boli mai severe decât gripa, dar mai puțin grave decât SARS „, a spus ea.

În acest moment, se pare că COVID-19, spre deosebire de gripă, nu provoacă boli severe la copii.

„Cu toate acestea, cauzează boli mai severe la vârstnici și la persoanele care au boli cardiovasculare, hipertensiune arterială și diabet”, a spus Kang, care a primit premiul prestigios „Infosys” în științele vieții în 2016.

Ea a spus că sunt testate multe medicamente împotriva infecției virale, inclusiv vaccinuri care ar putea fi gata până anul viitor.

„În prezent nu există vaccinuri, dar există multe perspective în dezvoltare. Dacă toate merg bine cu eforturile de dezvoltare a vaccinului, am putea avea un vaccin anul viitor. Dar candidații testați pentru eficienta la vaccin nu au totdeauna succes ”, a spus ea.

Kang a subliniat că oamenii trebuie să informeze autoritățile de sănătate publică dacă suspectează că au fost expuși la virus.

De asemenea, a sfătuit oamenii să lucreze de acasă dacă au febră și tuse.

„Stați la șase 10 metri distanță de oamenii care tusesc sau strănuta”, a spus ea.

„Amintiți-vă că, cu majoritatea virusurilor respiratorii, majoritatea persoanelor expuse și bolnave cu simptome relativ minore se recuperează și au o anumită protecție împotriva reinfecției”, a spus ea.

Kang a adăugat că odată cu noul coronavirus, infectarea nu înseamnă că fiecare persoană infectată va fi grav bolnavă.

Omul de știință este, de asemenea, director executiv al Translational Health Science and Technology Institute (THSTI), o instituție autonomă a Departamentului de Biotehnologie.

Credit
https://m.economictimes.com/news/politics-and-nation/indians-dont-need-to-panic-yet-about-coronavirus-says-leading-researcher/articleshow/74492091.cms

No Comments

Lasa un raspuns

%d blogeri au apreciat: