Studiu de caz psihoneuroacupunctura – femeie 33 ani sufera de descumpanire in ce priveste formarea unei relatii de iubire in cuplu

Studiu de caz psihoneuroacupunctura – femeie 33 ani sufera de descumpanire in ce priveste formarea unei relatii de iubire in cuplu

Femeie de 33 de ani se prezintă cu o nemulțumire și o suferință în ce privește relațiile. A avut o serie de ratări in incercarea de a forma o relație reușită de iubire in cuplu.

Între vârsta de 16 și 33 ani a avut mai multe despărțiri. A rămas cu dezamăgirea cauzata de prima relație începută la 16 ani care s-a încheiat atunci când iubitul ei a plecat la facultate și a rămas singură.

De atunci a resimțit o durere in piept și abdomen activata de momentele in care își amintește cat de bine mergeau lucrurile pe vremea acestei relații.

In toate relațiile sale ulterioare mereu a simțit ca lipsește ceva. Indiferent cat și-a dat interesul nu a găsit încă bărbatul potrivit.

Perspectiva terapeutica:

Acest pacient este blocat intr-o lume imaginară, ancorată în fantezie, tânjind după un moment din trecut, moment care de fapt nu se mai poate întoarce.

Acest tip de blocaj este specific tulburării Vasului Extraordinar Yin Wei.

O varianta de abordare ar putea fi folosirea punctului de pe Meridianul Pericard – 6 + Ficat – 3 realizat intr-o bucla nesfârșita  „infinity-loop”.

S-ar începe cu P-6 pe dreapta și apoi F-3 pe stânga, apoi F-3 pe dreapta și P-6 pe partea stângă. Aceasta forma particulara de arhetip 8 este uneori denumita „porțile interioare. Ea produce o deplasare, o mișcare de tip 4 porți (IG-4 și F-3). Când utilizam P-6 in loc de IG-4 aceasta abordare se va adresa stagnării interne asociata cu constrângerile emoționale. E indicat sa se înceapă cu P6 deoarece aceasta ar fi o abordare terapeutica pentru a susține vindecarea sentimentului de „inima rănită”.

F-14 eliberează stagnarea Qi care blochează și obstrucționează diagrama și pieptul însă în același timp servește si unui  scop adiacent. Întrucât ultimul punct pe ciclul ying Qi reprezintă sfârșitul, ceea ce înseamnă sfârșitul este și un nou inceput.

Așa că acest punct reprezintă și un ajutor in a insufla un sentiment de speranță că lucrurile se pot schimba.

Numele de Poarta Ciclurilor reprezintă chiar faptul că, activând aceasta poartă, viața își urmează ciclurile.

Ceea ce urmează apusului de soare este răsăritul.

O noua zi începe cand o zi tocmai se încheie.

SP-15 susține funcția splinei energetice de transformare și transport. SP-15 susține pacientul să realizeze digestia experiențelor (care uneori ne depășesc) inerente existenței și să identifice corect sensul real al acestora.

Aceasta ne permite să învățăm și din experiența de viață mai puțin plăcută și să aducem aceasta cunoaștere în beneficiul nostru in următoarele experiențe ale vieții.

R-9 este punct ” xi-cleft” adică de acumulare in fata unei gâtuiri a parcursului energetic prin meridian.

Astfel folosind acest punct îndepărtăm blocajele și stagnările apărute din ancorarea in amintirile neplăcute din trecut, sau in dureri vechi ce ne țin captivi în trecut.

Acesta ar fi un tratament complet.

Obiective: sa potențeze apariția unei intenții ferme și susținute, puternice, necesare pentru a produce o schimbare semnificativă, o inversare a credinței greșite apărute, o turnura nouă in viața.

În același timp ar mai putea fi unele motive să adăugăm și alte puncte:

VC-22 sau 23 daca pacientul prezintă dificultăți în a comunica propria realitate, adevărul său, ori în cazul in care există dificultăți de înghițire față de o experiență neplăcută, inconfortabila.

Daca pacientul este blocat într-o dependenta alimentara compensatorie am putea avea în vedere SP-16  care sa înlocuiască SP-15.

1 Comment
  • Oloș Angelica
    Posted at 13:19h, 29 iulie Răspunde

    Niciodata nu am crezut ca acupunctura sa ne poata ajuta atat de mult sa îmbunătățim somnul, sa mergem fara baston . Dr. Bebesel m-a surprins plăcut. Fata mea de 33 de ani este după un accident si a stat 3 luni jumătate în comă. Toată lumea ne spunea că nu se va mai recupera. Medicii susțineau asta. Cu ajutorul Dr Godeanu și acum cu dr Bebesel reușim lucruri extraordinare. Suntem deosebit de mișcați de tot ce descoperim în ceea ce acupunctura realizează. Mulțumesc.

Lasa un raspuns

%d blogeri au apreciat: