Acupunctura in neuropatii ?

Acupunctura in neuropatii ?

Cercetare a Acupuncturii in clinica de sănătate neurologică din Oregon Health and Science University, din Portland, OR, în perioada ianuarie 2014-august 2016.

o femeie de 24 de ani cu o neuropatie de cauza necunoscuta ( idiopatică)
a avut antecedente debanxietate, depresie, astm și boală de reflux gastroesofagian.

La 15 ani a dezvoltat sensibilitate crescută a pielii, dezechilibru senzorial, slăbiciune difuză, precum și „fiori și furnicături” pe umeri, brațe, în zonele paraspinale toracice, în șoldul stâng , pe ambele membre inferioare și la nivelul labelor picioarelor.

Aceste semne au devenit supărătoare și în starea de veghe și in timpul somnului. Mersul a rămas neafectat, fara semne de leziuni la nivelul cerebelului.

Nivelul intensitatii disconfortului descris a fost evaluat de pacienta că fiind de 3/10 alternând cu intensitate de 7/10 … reflexul Babinski absent.

Pacientului i s-au prescris din aceasta cauza gabapentină zilnic fără efect și apoi metilprednisolon intravenos (IV) de 1-4 ori pe an.

Acest tratament a fost suficient în primii 3-4 ani; cu toate acestea, în timp, efectele medicamentelor au diminuat. La debutul terapiei cu acupunctură, acest pacient lua 30 mg de nortriptilină pe noapte, 20 mg de citalopram zilnic (pentru depresie) și 5-500 mg de hidrocodonă / acetaminofen de 2-3 ori pe zi, după cum era necesar.

14 ședințe de acupuntura s au efectuat intr un interval de 17 săptămâni ca tratament inițial, urmat de întreținere, constând din 9 ședințe pe o perioadă de 34 de săptămâni (o dată la 3-4 săptămâni în medie) și 3 încă sesiuni s au efectuat la un interval de 2 luni distanță una de alta.

Pacientul a prezentat o reducere treptată a severității paresteziei în perioada de tratament de 17 săptămâni. Ea a încetat să mai ia hidrocodonă / acetaminofen după 3 ședințe și nortriptilină după 6 ședințe.

În timpul fazei de tratament de întreținere, ea a experimentat doar senzații ocazionale de „furnicaturi”; și arsură la picioare, spate, umeri și coapse posterioare. Acestea au avut loc doar timp de 6-7 săptămâni și au răspuns bine la o singură sesiune de întreținere.

În cele din urmă, toate simptomele s-au rezolvat.

Acupunctura in #neuropatii.

MedicinaIntegrativa

Cele mai frecvente cauze ale polineuropatiei sunt diabetul, tulburările tiroidiene, deficitul de vitamina B12, abuzul de alcool, chimioterapia, infecția HIV/ Sida și factorii ereditari.

No Comments

Lasa un raspuns

%d blogeri au apreciat: