Ce este Psoriazisul? De ce este LaserAcupunctura si Medicina Traditionala Chineza eficienta

Ce este Psoriazisul? De ce este LaserAcupunctura si Medicina Traditionala Chineza eficienta

Psoriazis sul este o boală cronică cu episoade ce revin periodic. Psoriazisul se manifestă ca o tulburare a pielii cu apariția unor inflamații „scuamoase” ( in solzi de pește) și „eritematoase” (roșeața) ce prezintă mâncărime și sunt caracterizate de apariția unor îngroșări ale pielii denumite in medicina că „hiperkeratoza”.

Caracteristic psoriazisului sunt leziunile uscate adesea bine circumscrise bine delimitate roșiatice și albicioase, cu placarde și formațiuni veziculoase de forme și dimensiuni variate.

Psoriazisul afectează de asemenea și unghiile precum și articulațiile producând artrita psoriazică.

Cremele și unguentele terapeutice cu aplicare locală sau cremele ce conțin acid salicilic cel mai adesea tratamentul comun.

Dacă sunt implicate articulațiile uneori sunt indicate tratamente cu corticosteroizi.

Medicina chineză consideră (conform cu principiile acesteia) că psoriazisul (denumit și „inflamația Alba”) se manifestă ca urmare a acumulării unei călduri interne patologice.

Cauzele cunoscute a fi responsabile de apariția psoriazisului in medicina chineza tradițională sunt (in limbajul și terminologia specifică):

  • „căldura sângelui asociată cu vântul pervers”, (tabloul clinic asociat și diagnosticul limbii, precum mai modificările pulsului chinezesc vor fi parte din articolul ce va urma)
  • „căldura sângelui asociată cu stază a sângelui”, (tabloul clinic asociat și diagnosticul limbii, precum mai modificările pulsului chinezesc vor fi parte din articolul ce va urma)
  • „căldura sângelui suprapusă cu toxinele in exces produse de amplificarea elementului Foc” (tabloul clinic asociat și diagnosticul limbii, precum mai modificările pulsului chinezesc vor fi parte din articolul ce va urma)

Planul de Tratament cu LaserAcupunctura:

  • Puncte pe corp: peste 19 perechi de puncte fac parte din protocolul de succes folosit zilnic: exemplu – IntestinGros 4, 11, Stomac 36, Splina Pancreas 3, 6, etc.
  • Puncte pe Ureche – Auriculoterapie: zonale sau punctuale precum cele cunoscute cu numele de „urticarie”, sistem endocrin, histamina, ACTH, Haldol, Valium, aetc
  • Masajul LASER al meridianelor ce traversează zonele afectate
  • Terapia in Rezonanță Laser cu frecvente specifice din gama Nogier, Bahr, precum și unele frecvente de organ energetic.

Intervalul de tratament: 1-3 ședințe pe săptămână, câteva săptămâni apoi 1-4 ședințe pe luna

Durata Tratamentului: 2-4 luni.

Laseracupunctura acționează mai eficient și mai puternic decât acupunctura ce folosește tradiționalele ace fine de acupunctura.

LaserAcupunctura și terapia zonală reduc activitatea keratinocitelor și în consecința atenuează fenomenul de proliferare a epidermei.

Aceste proceduri reduc tulburarea imună, opresc degenerarea celulară și reglează receptorii histaminici.

Terapia laser de joasa intensitate previne suprainfecția locală de origine bacteriană sau apariția micozei (eczema).

In mod suplimentar creste producția de ATP, ceea ce mărește nivelul bio-energetic local și crește aportul de sânge și nutrienți la locul țesuturilor afectate. In aceste condiții eficienta tratamentelor farmacologice clasice este îmbunătățită.

LaserAcupunctura este însoțită de fitofarmacie cu remediile tradiționale chinezești, precum și de micronutrienti, enzime aplicate local și pe cale generală, vitaminizare, aportul de acizi grași esențiali, compensare minerala, alaturi de extractele din plante adaptate individual. Un exemplu de rețetă consemnată în literatura tradițională la 1749 este Tao Hong Si Wu.

Unele referințe bibliografice asupra acestui amestec complex:

1. Tao-Hong-Si-Wu decoction (TSD), a famous Chinese compound prescription, was first recorded in “YiZongJinJian” (a famous ancient Chinese medicine book Golden Mirror of Medicine, 1749), which consists of six Chinese herbs
2. Tao-Hong-Si-Wu decoction (TSD) is a famous traditional Chinese medicine (TCM) and widely used for ischemic disease in China. Ischemic diseases, especially ischemic heart disease, remain a major and well-researched challenge for humans.

A consemnat Dr Florin Bebesel

No Comments

Lasa un raspuns

%d blogeri au apreciat: