Ce este sinuzita acuta si de ce e eficient tratamentul cu Laseracupunctura din medicina chineza

Ce este sinuzita acuta si de ce e eficient tratamentul cu Laseracupunctura din medicina chineza

Sinuzita acută este o inflamatie acută adică apărută recent la sinusurilor paranazale ce apare în general ca un rezultat al unei rinite acute însoțită de o respirație ce este predominant doar pe o nara precum și de tulburarea ventilației sinusurilor.

Dacă apăsăm în jurul nasului resimțim durere faciala locală bine delimitată sau uneori avem o durere de cap ce este difuza și cuprinde inclusiv zona frunții.

Toate sinusurile pot fi afectate fie pe o singură parte fie pe ambele părți stânga dreapta (sinusurile maxilare, frontale, etmoidale, sfenoidale).

Cauza este aproape întotdeauna virală și mai puțin obișnuit este ca agentul microbian producător să fie bacterian.
Trecerea de la sinuzită acută la sinuzită cronică se poate întâmpla gradat, pe nesimțite.

Medicina Occidentala abordează în general tratament adresat simptomelor și semnelor bolii folosind remedii mucolitice, picături nazale astringente, inhalații și uneori antibioterapie.

Medicina tradițională chineză considera că apariția sinuzitei acute se datorează Sindromului Vânt- Căldura in Meridianul Plămân (Vântul și Căldura în exces sunt considerați ca agenti patogeni in medicina chineza tradițională), Foc în Ficat și Vezica Biliară (așa cum sunt ele definite ca organe energetice nu doar anatomice in medicina chineză tradițională), Caldura Umeda in exces organul energetic Splină…

Cum acționează laser acupunctura ?
Amplasarea fasciculului de lumină coerenta (laser) pe punctele speciale de pe piele înlocuiește tradiționalele ace fine de acupunctura.

Protocoalele de puncte pe corp folosite aleg puncte pe meridian Plămân, Intestin Gros, Stomac Vezica Urinara, Vezica Biliara, Vas Guvernor și Vas de Concepție, puncte extrameridian, puncte pe Ureche,
Laserul este aplicat și pe zone speciale nu doar pe puncte.
Terapia Laser indusa prin Rezonanta are de asemenea o eficienta in plus ce poate fi adăugată protocoalelor traditionale.

Intervalul de tratament este 1-2 ședințe /săptămână
Durata Tratamentului este 2-4 săptămâni pt sinuzitele ce sunt recent apărute.

In sinuzitele acute chiar și numai aplicarea acelor tradiționale de acupunctura este deosebit de eficienta.
Combinarea LaserAcupunctura și LaserTerapia locala dau rezultate antiinflamatoare mai puternice la nivelul membranelor mucoase.

Nu doar că limitează și reduc inflamația dar au efecte bacteriostatice, antivirale, opresc secrețiile locale si susțin drenajul secrețiilor acumulate in sinusuri.

Stimularea locală a vascularizației pot genera un efect inițial paradoxal, de scurta agravare a manifestărilor sinuzitei. Îmbunătățirile însă apar în general deja de la prima ședință de tratament.

Tratamentul Laser și Acupunctura e însoțit de recomandări fitofarmaceutice, aport pentru vitaminizare, compensare a nivelului de minerale si acizi grași esentiali asociate cu combinații fitoterapice din medicina chineza sau europeană.

No Comments

Lasa un raspuns

%d blogeri au apreciat: