Constipatie? Boala Chron ?Ce este in medicina chineza Functia Trei focare si de ce acupunctura trateaza eficient aceste afectiuni!

Constipatie? Boala Chron ?Ce este in medicina chineza Functia Trei focare si de ce acupunctura trateaza eficient aceste afectiuni!

Meridianul Funcția Trei Focare – sau  „3 – Cuptoare”

Întrebarea studentului:
Am inteles. „F3F” (prescurtat de la Funcția 3 Focare) poate fi înțeles că un reglator general al digestiei, dar, in același timp, am totuși unele dificultăți

când ar trebui folosit in tratament F3F (sau 3F sau TF) pentru Stomac, Intestin Gros sau pentru Splina ?

Maestrul răspunde :

F3F este un concept larg.
Privește întreg sistemul digestiv și este înțeles că având un efect regulator general.

Poate vă amintiți că MTC (medicina tradițională chineză) privește F3F sau TF că acea funcție care menține în echilibru mediul de ansamblu ce înconjoară organele interne datorita faptului că el ocupa fisurile si spatiile mici din piept și abdomen.

De aceea TF este utilizat pentru a trata mai degrabă tulburările sistemice.
Spre exemplu Boala Chron este o tulburare sistemica ce afectează orice parte a tractului gastrointestinal.
Frecvent există și manifestarea febrei și unui tip de căldură, mai multe chei sugerând afectarea focului ministerial (Shao Yang).

Constipația este o alta problema ce ar putea apărea dintr-o lipsa de coordonare la nivelul întregului sistem/tract gastrointestinal.

Doctorul trebuie sa păstreze în minte faptul că pe lângă multele cauze ce pot produce constipația cea mai frecventa cauza este uscăciunea din colon.

TF sau F3F este folosit atunci când există o necesitate de a regula funcționarea mai multora dintre componentele sistemului digestiv.

Însă uneori folosirea TF pentru tratament. Spre exemplu dacă medicul observa modele clare de suferința precum căldura acumulata in stomac sau deficienta de Qi a Splinei – in aceste situații ai mai multe rezultate daca te focalizezi pe organele care au disfuncții.

Îmi place să consider F3F sau TF că pe un Regulator Interdepartamental al Funcției Digestive.

Daca apelam Șeful sa realizeze el anumite activități specifice ce sunt in mod obișnuit realizate de subordonați, pot uneori apărea confuzii.

Pe de altă parte acest concept de „Acțiune Regulatoare” este specifica Medicinii Chineze.

Adesea medicii chinezi se focalizează pe tonifiere atunci când cazul prezintă deficiente și pe dispersie atunci când organele prezintă exces, când un mod mult mai eficient ar fi sa apelam la acțiuni de reglare regulare.
Pe de altă parte aceasta „regulare” e adesea o abordare excesiva.

Însă în acest caz Funcția Trei Focare sau Meridianul Trei Focare sau 3Cuptoare este întruchiparea însăși a noțiunii de Funcție Regulatoare fiind în mod particular eficienta pentru armonizarea comunicării între multiplele organe și canale energetice.

Daca urmăriți prezentările Vaselor Extraordinare și continuați să urmăriți aceste expuneri veți observa că acestea joaca un rol similar.

General vorbind TF are 4 mișcări prin care regulează.
Poate să ridice (fluidele), poate sa susțină coborârea directă (a rezidurilor și fluidelor), mișcă suflul Qi și facilitează (circulația apei).
Veți vedea în rândurile care vor urma.

A consemnat Dr Florin Bebesel

No Comments

Lasa un raspuns

%d blogeri au apreciat: