Curatarea si detoxifierea permanenta ne aduce longevitatea, multumire interioara, buna stare si sanatate

Curatarea si detoxifierea permanenta ne aduce longevitatea, multumire interioara, buna stare si sanatate

Curățarea generala a organismului se efectuează prin câteva metode. Acestea sunt atât de importante pentru calitatea vieții și durata ei încât depășesc chiar in valoare importanta extraordinara a unei nutriții sănătoase.


Daca aș reuși sa mentin ritmul (sa zicem al unor prezentări zilnice) a câte unei metode de detoxifiere curățare purificare și vindecare prin acestea eu am adunat deja peste 300. Cu un mic efort as avea posibilitatea că Intr un an de 365 de zile sa va prezint 365 de metode. Universul acestora este uimitor.

Cea mai răspândită forma de curățare este „baia”.
La procedurile globale de curățare se refera de asemenea și „foamea” și „postul”.

Purificarea generala a organismului are efecte în planul mai profund având în vedere că ființa întrupată are și vehicule mai subtile energetice, emoționale, mentale și spirituale.

Viața ființei este intr o continua dinamică. Așadar are sens sa privim atent curățarea generala a organismului in perspectiva mai completa a ansamblului corp, suflet, minte.

Daca privim acest ansamblu intr-o perspectiva dinamica va trebui sa ne imaginam o unitate asemenea unui sistem de vase comunicante. Daca adăugăm sau scoatem lichid dintr-unul din vasele comunicante variația  nivelului se va reflecta corespondent în toate celelalte.

Așa este și cu vehiculele ființei.

Putem considera corpul fizic că unul din aceste elemente ale sistemului de vase comunicante, iar corpul energetic, emoțional, mental și spiritual ca pe celelalte elemente ale întregului sistem.

De ce este relevant sa privim în această perspectivă ființa în întregul ei ?
Aceasta reprezentare ne permite să înțelegem ce se va întâmpla dacă actionam asupra fiecarei componente ale comunicantei.


Corpul fizic este cea mai materială componentă,cea mai densă, corpul energetic este cu ceva mai subtilă, iar aceasta subtilitate crescândă a fiecărui corp/vehicul al conștiinței ne relevă o axioma a vechilor principii de înțelegere a ființei.

„La început a fost cuvântul.”

Acesta se spune că a creat lumea materială.
Aceasta creație este considerat că este efectul coborârii in frecvență de vibrație a supremului logos creator.

Procesul fizic ne arată ca pe măsură ce suprema vibrație creatoare scade in frecventa, informația cuvântului se structurează din ce mai mult până când la nivelul cel mai material închipuie in forma și armonie realitatea sursei creatiei.

Cu cât nivelurile de la care ființa se branșează la ordinea și puritatea primordială sunt mai elevate, cu atât mai mare este viteza de manifestare a purificării in celelalte structuri „ale conștiinței” (a se citi „ale ființei”).

Daca dorim sa ne purificăm și curățăm organismul fizic, aceasta purificare va produce reverberații in toate componentele, adică și în nivelul energetic, emoțional-sufletesc, mental și spiritual.

Daca ne punem ființa în ordine la nivelul emoțional și mental, spiritual, aceste nivele vor influenta la rândul lor chiar si organismul fizic, însă viteza de manifestare a acestor recalibrari și repuneri in armonie și ordine va fi mult mai mare. Este mai eficient sa ne însănătoșim de la nivelele mai elevate ale ființei întru cât efectul se produce mai repede…(!)

De aceasta e bine sa mergem mai constienți de acum înainte pe calea „purității” și „purificării” adesea mascate sub terminologia deja prea utilizată a „detoxifierii”. Astăzi toată lumea vorbește de detoxifiere. Lumea se simte plina de o nevoia tot mai marcantă, a detoxifierii … Sau a prospețimii, purității și a celui mai bun dinamism interior. A puterii interioare.

Baie ruseasca

Baia rusească
Baia este un excelent remediu de restabilire a forțelor, de curățare a organismului de reziduri, de călire și eliberare de greutatea excesiva.
In baie țesuturile sunt alimentate cu oxigen intr un mod mai eficient, fapt care influențează benefic tonusul muscular, dând pielii elasticitate.
Temperatura înaltă din baie accelerează circuitul sangvin, activează funcționarea inimii, a plămânilor, ameliorează metabolismul și componenta calitativă a sângelui. Creste nivelul hemoglobinei și a eritrocitelor, leucocitelor etc.
Stimulează activitatea endocrina și atenuează durerea.
Temperatura înaltă din baie împreună cu masajul stimulează musculatura și articulațiile.
Procedurile din baie sunt foarte importante pentru persoanele sedentare pentru că suplinesc nevoia acestora imperioasă de mișcare.

S-a dovedit că baia liniștește sistemul nervos central, atenuează oboseala, ameliorează funcția renală, a ficatului, a tractului gastrointestinal și crește pofta de mâncare.

Baia are o acțiune benefică asupra întregului organism.

Prezentarea sistematica a unor metodologii de curatare a organismului ar putea fi o preocupare continua pentru a va inspira cu varietatea nebănuita a acestora ilustrata in istoria lumii.

Baia rusească va continua în episodul următor daca feedbackul dumneavoastră va fi concret.

Pentru continuare apasă aici sau pe imagine

Citește cum și ce se întâmplă în BaiaRuseasca

A consemnat Dr Florin Bebesel

No Comments

Lasa un raspuns

%d blogeri au apreciat: