Medicina chineza descrie cele opt meridiane extraordinare:
Amprenta noastra genetica

Medicina chineza descrie cele opt meridiane extraordinare:
Amprenta noastra genetica

Cele opt meridiane extraordinare:
Amprenta noastră genetică

Cele opt meridiane extraordinare, căi de energie (qi), călătoresc în întregul  nostru corp și furnizează celor 12 meridiane principale suflul vital sub forma fie de energie – qi dar și sub forma substanțiala – in chineza „sânge”, susținând transmiterea și perpetuarea ADN-ului si a moștenirii noastre genetice, precum și funcțiile lor majore.

Ele nu au conexiuni directe cu sistemele de organe energetice corelate cu meridianele principale și, cu excepția perechii dintre Vas Guvernor și Vas de Concepție Du Mai și Ren Mai, împărtășesc puncte cu cele 12 meridiane regulate. 

Utilizând punctele acestor magistrale energetice amplasate pe mâini și picioare, asociate meridianele principale, practicianul acupuncturii dublează fluxul de energie pe traseul așa numitei „orbite microcosmice” în medicina orientală;  aceasta orbită e asociata grafic simbolului infinitului.

Călătoria de-a lungul acestei căi sau „Orbite microcosmice” recapitulează originea vieții așa cum o înțelegem, de la starea fără formă, fără sfârșit, care precede întruparea, la dualitatea emergentă a lui Yin și Yang și formarea ulterioară a embrionului uman prin procesul diviziunii celulare, proces care în final conduce la naștere.

În același mod în care viața este generată spontan din neantul morții, vedem că viața revine în cele din urmă la vidul nonexistenței materiale, reflectând marele ciclu al existenței. 

Prin urmare, aceste opt meridiane sunt venerate în medicina orientală ca prețioase, minunate, extraordinare, curioase, uimitoare – dar daca ajungem sa le intelegem împreună, puteți să alegeți dumneavoastră superlativul potrivit!

Qi Jing Ba Mai: Magistralele Conducte Extraordinare sau Miraculoase

Daca e sa descifrăm apelativul lor în limba chineza observăm că Qi este suflul dătător de viață unui corp fizic neanimat – întins inert la sol.

Jing este termenul specific pentru Esenta , mai cu seamă Esența Rinichiului (privit ca organ energetic, ce depozitează energia noastră ancestrală, primită de la generațiile anterioare și asigură transmiterea ADN și a bagajului nostru genetic)

Ba înseamnă 8 opt
iar
Mai se referă la faptul că în aceste Vase Magistrale exista de fapt o energie aflată in mișcare.

Așadar ce este important:
Lucrând cu cele opt meridiane extraordinare în cadrul unui tratament ce utilizează acupunctura, practicantul implică jing-ul sau nivelul genetic al pacientului.  Condițiile de suferințe moștenite, cum pot fi astmul, disfuncția cardiacă sau suferința digestivă, pot fi abordate de la nivelul nostru constituțional, originar, de la nivel de „ADN”. 

Adesea, putem chiar ameliora o situație în care cineva are o predispoziție genetică la îmbătrânire, promovăm calitatea vieții, starea de bună sănătate și o mai bună longevitate.

No Comments

Lasa un raspuns

%d blogeri au apreciat: