Pranayama. Ce beneficii are !

Pranayama. Ce beneficii are !

In sanskrita, “pra” vine de la a umple, iar “na” se traduce ca a trai. De unde rezultă o semnificație a termenului „Prana” : a umple cu viata.

Beneficii ale Tehnicilor Pranayama

„Ayama” semnifica a intinde, expansiona, a lungi sau prelungi.

Cuvântul „pranayama” poate fi interpretat astfel: a prelungi, a umple cu viata sau a expansiona suflul/sufletul/forta vitala.

Fundamentele respiratiei yoghine sunt cunoscute in cercurile de yoga din occident.

Capacitatea tehnicilor pranayama de a produce stari de claritate , ce se pot extinde și permanentiza in ființa celor ce le practica regulat, sunt prea putin cunoscute vesticilor.

Pranayama este secretul yoghin fundamental, ce ne poarta in stari profunde de liniste, împlinire, incantare.

Atunci cand Pranayama corect practicata este aleasa in concordanta cu sistemul ayurvedic tridoshic individual, ea ne ofera limpezimea adevarului ce transcende fluctuațiile continue ale minții.

Practicantul se îndepărtează de reteaua complexa de iluzii create de minte, ce este fundamentul ego-ului.

Pranayama ne elibereaza de aceasta retea descoperindu-ne profunzimea ființei, starea de regăsire a identității noastre autentice, libertate, continuitatea constiintei Sinelui nostru etern Atman, care este de fapt natura noastră autentica.

Pranayama amplifica receptivitatea, dezleaga constiinta de bagajul suferintei karmice si ne conectează la bucuria inerenta a vietii, care apartine tuturor celor care cunosc Sinele Divin.

“Tot ceea ce se afla in cele trei ceruri este controlat de prana. Ca o mama care are grija de copiii sai, o, prana, ai grija de noi si da-ne maretie si intelepciune.” (Prajna Upanisad, II.13)

Pentru a modifica materia, trebuie intai sa accesam puterea care o genereaza.

Prin yoga, folosim Pranayama si acumulam prana, transformam in mod pozitiv corpul fizic si ne deprindem cu abilitatea de a ne folosi mintea.

„Prana” nu este doar o forta vitala esentiala, fundamentala. Ea este structura primordiala a puterii, care functioneaza la toate nivelurile de inteligenta.

„Prana” este forta vietii și a constiintei individuale precum si a totalitatii constiintei colective.

Universul este in intregime o exprimare si o manifestare a pranei.

No Comments

Lasa un raspuns

%d blogeri au apreciat: