Spirulina hraneste dar scade apetitul, sustine slabirea si asimilarea glucozei si restabileste sistemul imunitar

Spirulina hraneste dar scade apetitul, sustine slabirea si asimilarea glucozei si restabileste sistemul imunitar

Spirulina platensis, o formă de alge cu beneficii nutriționale extraordinare, a fost studiată acum pentru capacitatea acesteia de a reduce pofta de mâncare, a stimula pierderea în greutate, a crește sensibilitatea la insulină (important pentru supraponderali) și de a stimula sistemul imunitar.

Am impartasit anterior si despre rapoartele medicale ce arata că spirulina poate stimula sistemul imunitar.

Studii recente dovedesc că spirulina scade LDL-colesterolul.
De asemenea, unele cercetări arată că acest aliment verde, unic, reduce și nodulii tiroidieni.

Acum aflăm în cercetările clinice că spirulina poate reduce pofta de mâncare și poate ajuta la pierderea în greutate.

Cercetările recente arată de asemenea că poate reduce stresul oxidativ, poate crește sensibilitatea la insulină și poate stimula sistemul imunitar.

Acest lucru face ca spirulina să fie un candidat excelent pentru cei care doresc să slăbească fără a apela la regimuri complexe sau riscante de slăbit.

În acest articol puteti descoperi urmatoarele:
– Spirulina reduce pofta de mâncare
– Ce este MIC-1?
– Spirulina ajută la scăderea kilogramelor în alte cercetări
– Spirulina îmbunătățește sensibilitatea la insulină
– Nutrienții din Spirulina
– Referințe științifice

Spirulina reduce pofta de mâncare

Într-un studiu din 2019, cercetătorii au testat 56 de persoane obeze. Aveau între 20 și 50 de ani.
Subiectii au fost împărțiti în două grupuri. Un grup a primit 1 gram (1000 miligrame) de suplimente cu Spirulina platensis zilnic, iar celălalt grup a primit un placebo. Cercetătorii au testat subiecții timp de 12 săptămâni.

Înainte și după perioada de suplimentare, cercetătorii au testat sângele pacienților pentru concentrații de MIC-1. De asemenea, au testat indicatorii de stres oxidativ și greutatea corporală și indicele masei corporale. Cercetătorii au testat și apetitul pacienților folosind scala analogică vizuală (VAS).
Cercetările au stabilit că grupul de spirulină a redus semnificativ concentrațiile de MIC-1. Au avut, de asemenea, îmbunătățiri semnificative ale nivelului de superoxid dismutaza, împreună cu alți markeri de stres oxidativ.
Grupul de spirulină a avut, de asemenea, apetit redus semnificativ.

Ce este MIC-1?

MIC-1 reprezintă citokina inhibitoare a macrofagelor 1.
Aceasta face parte din sistemul de reglementare al sistemului imunitar.
Aceasta ajută la reglarea activării macrofagelor, care sunt scutitorii sistemului imunitar.
Macrofagele ajută la înghițirea și descurajarea invaziilor „corpilor straini” în țesuturi și sânge. A stimula MIC-1 înseamnă, practic, a accentua discernământul și eficiența sistemului imunitar.

Problemele legate de inflamația cronică sunt mai bine controlate atunci când nivelurile de MIC-1 sunt crescute.

Spirulina ajută la scăderea kilogramelor în alte cercetări

Într-un studiu din 2017, cercetătorii au testat 64 de persoane care erau obeze sau supraponderale.
Pacienților li s-a administrat două doze de 500 miligrame de spirulină de două ori pe zi, timp de trei luni sau un placebo.

După încheierea perioadei de suplimentare, cercetătorii au descoperit că greutatea corporală și indicele de masă corporală (IMC) au fost reduse semnificativ.

De asemenea, cercetarea a constatat că nivelul colesterolului total a fost redus semnificativ în rândul grupului de spirulină.

Un studiu din 2016 realizat de Universitatea Dongseo din Seul a testat 78 de persoane.

Subiecților li s-a administrat fie un placebo, fie 8 grame (8.000 de miligrame) de spirulină pe zi timp de 12 săptămâni.

La sfârșitul celor 12 săptămâni, cercetătorii au descoperit că spirulina a redus semnificativ LDL-colesterolul și colesterolul total și au crescut concentrațiile de IL-2.

Acest lucru a ilustrat din nou efectul creșterii imunității. Aceste îmbunătățiri, însă, nu au fost observate în grupul obez.

Pe măsură ce cercetătorii au discutat despre aceste rezultate, au ajuns la concluzia că persoanele obeze ar putea să necesite o doză mai mare.

Spirulina – eficienta pentru a reduce pofta de mâncare:

1 gram de spirulină s-a dovedit de succes, dar unele cercetări au folosit 8 grame.

Studiile care au dozat eficienta la 1.000 de miligrame pe zi sustin insa ca si numai aceasta doza ofera rezultate insa este bine sa cunoastem ambele opinii.

Spirulina îmbunătățește sensibilitatea la insulină – dar de ce e important ?

Unul dintre motivele pentru care spirulina este un ajutor atât de mare pentru pierderea în greutate poate fi legată de capacitatea sa de a îmbunătăți sensibilitatea la insulină.

Insulina ajută la escorta glucozei în celule.

Aceasta înseamnă că se utilizează mai multă glucoză și scade glicemia.

De asemenea, crește eficiența organismului atunci când vine vorba de utilizarea energiei din alimentele noastre.

Acest lucru se referă, de asemenea, direct la apetit, deoarece organismul folosește mai mult din alimentele pe care le consumăm.

Cercetătorii de la Universitatea de Științe Medicale din Polonia au studiat 50 de pacienți obezi cu rezistență la insulină și niveluri slabe de colesterol într-un studiu din 2017.

De asemenea, pacienții au prezentat niveluri mai mari de inflamație.

Cercetătorii au dat zilnic la jumătate dintre pacienți 2 grame (2.000 miligrame) de spirulină. Cealaltă jumătate a primit un placebo.
După trei luni de suplimentare, cercetătorii au testat pacienții – pentru nivelurile lor de sensibilitate la insulină, nivelul de colesterol LDL și nivelul de interleukină-6 pentru a-și testa nivelul de inflamație.

Cercetatorii au descoperit ca spirulina le-a redus semnificativ nivelul de colesterol LDL, le-a crescut nivelul de sensibilitate la insulina si le-a scazut nivelul inflamatiei.

Oamenii de știință au concluzionat:

„Influența favorabilă a suplimentării cu Spirulina asupra sensibilității la insulină, a nivelurilor lipidice plasmatice, împreună cu inflamația și biomarkerii de stres oxidativ raportate în acest studiu creează promisiunea pentru noi abordări terapeutice la pacienții obezi cu hipertensiune arterială bine tratată.”

Spirulina si Nutrientii sai Spirulina este de asemenea o mare sursă de nutrienți. Conține niveluri semnificative de vitamine A, C, E, K, B și vitamine colină. Este, de asemenea, o proteină completă, cu 64 de grame de proteine la 112 grame.

Scientific References

Shariata A, FarhangibAM, Zeinalianc R. Spirulina platensis supplementation, macrophage inhibitory cytokine-1 (MIC-1), oxidative stress markers and anthropometric features in obese individuals: A randomized controlled trial. J Herbal Med. 2019 Sept-Dec;17-18.

Zeinalian R, Farhangi MA, Shariat A, Saghafi-Asl M. The effects of Spirulina Platensis on anthropometric indices, appetite, lipid profile and serum vascular endothelial growth factor (VEGF) in obese individuals: a randomized double blinded placebo controlled trial. BMC Complement Altern Med. 2017 Apr 21;17(1):225.

Park HJ, Lee HS. The influence of obesity on the effects of spirulina supplementation in the human metabolic response of Korean elderly. Nutr Res Pract. 2016 Aug;10(4):418-423.

Szulinska M, Gibas-Dorna M, Miller-Kasprzak E, Suliburska J, Miczke A, Walczak-Gałezewska M, Stelmach-Mardas M, Walkowiak J, Bogdanski P. Spirulina maxima improves insulin sensitivity, lipid profile, and total antioxidant status in obese patients with well-treated hypertension: a randomized double-blind placebo-controlled study. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2017 May;21(10):2473-2481.

Bootcov MR1, Bauskin AR, Valenzuela SM, Moore AG, Bansal M, He XY, Zhang HP, Donnellan M, Mahler S, Pryor K, Walsh BJ, Nicholson RC, Fairlie WD, Por SB, Robbins JM, Breit SN. MIC-1, a novel macrophage inhibitory cytokine, is a divergent member of the TGF-beta superfamily. Proc Natl Acad Sci U S A. 1997 Oct 14;94(21):11514-9.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat: