Studiu de caz psiho-neuro-acupunctura in tratamentul insomniei

Studiu de caz psiho-neuro-acupunctura in tratamentul insomniei

Doamna Marina, 40 de ani, se prezintă pentru #insomnie ca principala problema.
Se afla sub tratament cu un medicament din clasa hipnoticelor (Sonata sau zaleplon) de 6 zile dinainte de a veni la tratament. Reclama faptul că somnul este totuși insuficient și că se trezește obosita.

In afara de aceasta insomnie se confrunta cu o depresie pentru care tratamentul prescris era Prozac (Fluoxetin) și Abilify, (Aripriprazol).

Recent a oprit Abilify din cauza efectelor secundare serioase resimțite.

De asemenea mai prezenta sinuzita, indigestie, arsuri și reflux G-E, un apetit alimentar in exces, dependenta de dulce și transpirație nocturna.

Mă așteptam să prezinte o limba cu aspect predominant roșiatic, însă limba avea o colorație palidă cu un depozit alb galbui, Pulsul energetic ( chinezesc, luat la artera radiala ) era slab și găsit în adâncime.

Bazandu mă pe problemele sale suplimentare adică sinuzita și suferințele digestive, dar și pe puls, indicația primara de abordare ar fi Vasul Extraordinar Chong Mai și Yin Wei pentru a trata simultan și somnul și depresia.

In speranța că voi susține Qi ul sau dobândit postnatal (energia vitală dobândita prin hrana și amestecata cu prana sau Qi absorbita de plămân ) punctul Splina Pancreas 4 impreuna cu Pericard 6 amplasat Contralateral produc o susținere și restabilesc relația dintre Rinichiul că organ Energetic și organul energetic Cord.

In + plus punctul de meridian Stomac St40 acesta deschide pieptul și scade secrețiile mucoase din plămân și rinofaringe.
+
Punctul
– Splina Pancreas 10 armonizează sângele
– Splina Pancreas 15 susține funcția digestivă ( punct aflat și pe Vasul Extraordinar „Yin Wei”)
– punctul Rinichi 25 – ( care e punct Shu frontal al Cordului și de asemenea aparținând Vasului Extraordinar Chong Mai) împreună cu Vas Guvernor 24  pentru a calma spiritul și energia Shen sau energia psiho-informationala și pentru a diminua depresia.

Tratamentul nu a îmbunătățit somnul.
Așa că a consultat medicul sau de familie și a început Xanax care spune că a ajutat-o.

Nu a dorit să folosească Xanax prea mult timp.
Ea a relatat că de când cu tratamentele medicamentoase psihotrope a început să apară o tristețe copleșitoare.

Ea a simțit tristețea de când a oprit Abilify însă cu timpul aceasta s a agravat.
Aprofundarea tristeții a resimțit-o că pe un stres care i a afectat somnul.

Operarea unei schimbări de tratament cu ajutorul acupuncturii prin abordarea Vasului de Concepție a urmarit sa producă o liniștire și o susținere a  capacității sale de a gestiona emoțiile.

La acest Vas Extraordinar adaugarea punctelor de pe meridian Plămân 7 și Rinichi 6, Vas Guvernor 24 , Plămân 2, + Plămân 1 au ajutat o sa gestioneze tristețea.
Vas concepție 17 (folosit de felul său cu precauție) împreună cu Splina Pancreas 8 au menirea să susțină capacitatea funcției Splina de a procesa atât hrana fizica cât și pe cea emoțională.

La scurt timp după acest tratament a făcut o infecție respiratorie a tractului aerian superior și a luat antibiotice.
Odată infecția vindecată a dispărut si tristetea ( o emoție corespondenta cu o deficienta a Plămânului ca organ energetic…).

Din acest moment tratamentul s a putut focaliza pe depresie și starea de apăsare in piept și abdomen pe care ea o asocia cu stresul.

Aspectul emoțional general al doamnei arata o stare de platitudine in plan afectiv, o interiorizare a emoțiilor, o lipsa a exprimării emoțiilor in interacțiunea sa cu lumea exterioară.

Urmărind susținerea unui echilibru între aspectele feminine și masculine
s au folosit puncte de pe Vas Concepție și Vas Guvernor așa încât să apară o dinamizare a aspectelor Yang și capacitatea de a si exprima emoțiile.

Plămân 7, Rinichi 6, Vezica Urinara 62 și Intestin Subțire 3 + VC 15, VC 4, VG 24 și VG 20 a fost tratamentul pentru câteva luni cu mici variații nesemnificative.

Afectul pacientei a fost semnificativ îmbunătățit și somnul a devenit mai bun.

In general doamna a început să fie mult mai bine, să aibă o bunastare.
În ultima perioada a tratamentului ea a început să manifeste mult umor.

Psiho-neuro-acupunctura folosește Vasele Miraculoase sau Extraordinare și tratează cu blândețe, pe cai naturale, netoxice, fara a produce efecte secundare nedorite sau accidente medicamentoase
durerea de cauza psihică și emoțională .

A consemnat Dr Florin Bebesel.

No Comments

Lasa un raspuns

%d blogeri au apreciat: