Suferi de Artrita Reumatoida? Lupus ? Sclerodermie ? Sindrom Sjorgren ? Bolile de Colagen si cum foloseste acupunctura Functia Trei Focare pentru a le vindeca !

Suferi de Artrita Reumatoida? Lupus ? Sclerodermie ? Sindrom Sjorgren ? Bolile de Colagen si cum foloseste acupunctura Functia Trei Focare pentru a le vindeca !

Meridianul Funcția Trei Focare – sau  „3 – Cuptoare” și ce are acesta cu Matricea Extracelulara de Fibre de Colagen. Dar mai întâi ce are cu fluidele interstitiale !

Daca urmăriți deja prezentările noastre asupra Vaselor Extraordinare și continuați să urmăriți si aceste expuneri asupra San Jiao veți observa că acestea joaca un rol regulator similar.

Poți citi aici și partea întâi a funcției Trei Focare https://www.naturamedica.ro/constipatie-boala-chron-ce-este-in-medicina-chineza-functia-trei-focare-si-de-ce-acupunctura-trateaza-eficient-aceste-afectiuni/

Studentul Întreabă:
Sunt puțin confuz in ce privește relația dintre Funcția 3 Focare și fluide. Mai devreme când am vorbit despre Funcția Energetica a Splinei ați arătat că ea deține controlul în relația cu fluidele și ca controlează lichidele (interstitiale) ce imbaiaza celulele in toate țesuturile.

Maestrul răspunde :

Da. Mai devreme asa am spus despre Funcția Splinei Energetice că menține sănătatea fluidelor interstițiale, ce imbaiaza și înconjoară celulele.
Este folositor sa formulăm astfel lucrurile dar este ca de obicei o suprasimplificare.

In realitate fluidele din spatiile și fisurile dintre organe sunt afectate de ambele funcții Trei Focare și Splina.

Splina este responsabila de functia Yin de susținere și hrănire pe care fluidele o realizează în timp ce Funcția 3 Focare este responsabila de manifestarea Yang ce se asigura că se desfășoară mișcarea fluidelor și că are loc hrănirea inclusiv cu suflul energiei vitale Qi in mediul organelor interne… (ministerul de interne – Focul Ministerial – Shaoyang).

Splina oferă substanțial hrănirea țesuturilor cu nutrienți in forma lor materială în timp ce F3F oferă mișcarea suflurilor energetice Qi.

Ca „organ Yang” F3F este un pasaj generator al mișcării și transformarii și nu crează (precum o face yin-ul)

Priviți imaginea precum aceea asemănătoare unor bărci sau chiar vapoare pe un fluviu. Aceste vapoare cu mărfuri sunt precum Splina. Însă pasajul mișcării fluviului ce transporta aceste bărci vapoare ce transporta substanțele – această mișcare a fluviului este precum F3F functia trei focare.

Discuția și imaginea ne oferă o oportunitate de a observa interacțiunea dintre Yin și Yang așa cum se petrece ea in întregul organism.
E cu adevărat dificil sa le separam complet.
Daca ar fi sa precizam foarte strict fluidele din organism sunt influențate de fiziologia tuturor organelor și meridianelor nu numai de cel al Splinei.
Aceste fluide interstitiale sunt rezultatul final al fiziologiei tuturor organelor. Ele provin la drept vorbind din sângele care le a adus. Așa că atunci când vorbim de Splina și Trei Focare că au o importanță specială în ce privește aceste fluide, trebuie să păstrăm ideea că sunt și ele parte din întregul peisaj.

Întregul concept al Funcției Trei Focare este precum o metaforă. Este dificil sa fie înțeles prin prisma conceptelor de anatomie și fiziologie moderne și chiar și clasice.
Am legat conceptul clasic al funcției F3F de țesuturile conjunctive de legătură și de fluidele interstitiale însă știm că biologia moderna nu le înțelege în acest fel.
E o metaforă.
Lucrurile sunt adesea dificil de pus în cuvinte și teorii perfecte.
E că și când ai vorbi cu prietenii despre muzica în cuvinte atunci când dorești să comunici emoția și savoarea pe care ți o trezește o anumită audiție muzicală. Cum vei transmite cu adevărat emoția pe care ți o trezește muzica ?
Așa este, intre organe, Funcția Treia Focare – o metaforă.

Nu mai puțin relevant este că multe tulburări sau boli asociate cu nivelul Shaoyang și Funcția 3 Focare pot fi privite în lumina funcțiilor F3F/TF descrise mai devreme.

Desigur cea mai întâlnită este suferința Shaoyang descrisa de scrierea „Discuțiile asupra Frigului Patogen” unde se descriu situațiile în care factorul patogen este prins între exterior (piele) și interior (organe).
Aceasta ne aduce în minte țesuturile conective, conjunctive, … nu ?

In acest tip de suferințe abordarea clasica este sa mișcăm pivotul Shaoyang (TF) pentru a elibera factorul patogen înspre exterior prin susținerea circulației în Trei Focare.
Cum anume crești circulația prin Trei Focare ? Este util sa privim înapoi printre secolele de gândire asupra subiectului.

Spre exemplu lucrarea Systematic Differentiation of Warm Patogen Diseases – (diferențierea sistematică a bolilor produse de Factorul Căldura Patogenă) descrie un tip de afecțiune ce se localizează la membrana sursă pe care am descris o anterior ca un așternut ce îmbracă organele la interiorul pieptului și abdomenului.

Așa cum precizam anterior aceasta precizare este corelată cu Meridianul/ Funcția 3 Focare.
Bolile membranei sursa sunt tratate în mod clasic cu formula fitofarmaceutica „Reach the Membrane Source Decoction” (da yuan yin) care se bazează pe plante încălzitoare, aromatice, ce susțin amplificarea mișcării energetice precum Tsaoko Fructus, Magnolie Officinalis Cortex si Arecae Semen , că sa activeze circulația în Meridianul Trei Focare.

Puteți privi acest concept si sa îl aplicați mai pe larg.

In fapt, experiența indica faptul că multe boli asociate cu conceput occidental de COLAGEN – incluzând ARTRITA REUMATOIDA, LUPUSUL, SCLERODERMIA, SINDROMUL SJORGREN răspund bine la tratamentul de facilitează circulația în Meridianul Trei Focare.

A consemnat Dr Florin Bebesel

Va sugerez aprofundarea aici The Couli Element of the TCM Sanjiao and the Extracellular Matrix (ECM) Both Maintain Structural Integrity, Connection to the Environment, Communication, Immune Response and Tissue Growth and Development of Cells


https://thenaturalmedicalhealthwell.com/san-jiao-sanjiao-triple-heater-triple-burner-tri-heater-triple-warmer-triple-energizer-three-heaters-three-burning-spaces/tcm-acupuncture-sanjiao-fu-definition-and-function/

No Comments

Lasa un raspuns

%d blogeri au apreciat: