Terapia cu camp electromagnetic pulsat: tratament inovator pentru neuropatia diabetica

Terapia cu camp electromagnetic pulsat: tratament inovator pentru neuropatia diabetica

Terapia cu câmp electromagnetic pulsat: tratament inovator pentru neuropatia diabetică

Terapia cu câmpuri electromagnetice pulsate, sau PulsElectroMagneticFields PEMF a redus intensitatea durerii și a îmbunătățit scorurile de percepție a senzațiilor tactile a picioarelor într-un studiu mic de pacienți cu neuropatie diabetică.

Incidența diabetului de tip 2 a crescut uimitor în ultimele decenii. Însoțită de această dezvoltare a fost observată și o creștere a incidenței neuropatiei diabetice, care a condus la durere progresivă, pierderea senzației (în principal la nivelul picioarelor), slăbiciune in membre și dizabilitate funcțională a acestora.

Terapia convențională a constat în mare parte din încercări de a controla diabetul și de a modera durerea.

Terapia cu câmp electromagnetic pulsat (PEMF) este o modalitate sigură și neinvazivă de a reduce durerea și inflamația. Poate fi folosita pentru a completa și îmbunătăți modalitățile de asistență medicală existente în prezent. Tehnologia PEMF include diverse dispozitive, inclusiv covorașe pentru întregul corp, aplicatoare de tampon localizate și aplicatoare cu sondă punctată sau „punct”.

PEMF poate fi considerat ca o forma de încărcare a bateriilor întregului corp (100 de trilioane de celule).

Potrivit actualelor cunoștințe terapia pulsata funcționează prin „îmbunătățirea producției de adenozin trifosfat [ATP], creșterea oxigenării, îmbunătățirea circulației, promovarea hidratării, facilitarea detoxifierii” și obținerea unei mai bune absorbții generale a nutrienților. .1

Fiecare celulă din corp are o încărcare electrica cu sarcină negativă pe peretele celular. Pentru celulele nervoase, aceasta este de aproximativ -60 mV; alte celule pot varia în sarcina negativă netă. Pentru a menține niveluri sănătoase ale acestei sarcini negative, potasiul și magneziul ar trebui să fie conținute în interiorul celulelor, în timp ce calciul și sodiul, în mod ideal, ar trebui sa rămâna în afara celulelor.

Evident, există zeci de elemente fundamentale — vitamine, minerale, hormoni — care trebuie menținute la un nivel optim pentru sănătatea celulelor. pH-ul sângelui, în mod normal 7,4, este, desigur, esențial, la fel ca excesele sau deficiențele semnificative de nutrienți; și numeroase toxine trebuie, de asemenea, ținute la distanță.

În timp ce toți acești factori joacă un rol important în sănătatea celulelor, sănătatea electrică a celulelor este unul dintre cele mai critice dintre toate elementele vitale.

În 1994, dr. Shealy a început să lucreze cu frecvențe ADN umane atunci când a studiat frecvența rezonanței cu microunde în Ucraina.

Medicii au descoperit că ADN-ul rezonează la 52 până la 78 GHz la o miliard de watt pe cm pătrat.

Au folosit aceste frecvențe și intensități pentru a trata peste 250.000 de pacienți.

Astfel de frecvențe sunt produse cu o bobină de Tesla la o tensiune foarte mare printr-un decalaj de emisie.

Prima utilizare raportată a acestor frecvențe în SUA a fost pentru restaurarea dehidroepiandrosteronei (DHEA) la pacienții cu neuropatie diabetică.3

De atunci, autorul a aplicat aceste frecvențe la circuite specifice de acupunctură pentru a ridica DHEA,

În plus, Dr. Shealy a raportat o regenerare semnificativă de 3% până la 4%, utilizând PEMF-ul total al corpului la frecvențele din domeniul de frecvente GIGA. (4)

Aceste frecvențe sunt semnificativ mai puternice decât frecvențele joase utilizate de zeci Hz, dar sunt utilizate doar de la 30 la 60 de minute pe zi.

În plus față de activarea mai puternică a punctelor de acupunctură, o astfel de utilizare zilnică a fost demonstrată pentru a ajuta la întinerirea telomerelor ADN-ului nostru care, în mod obișnuit, chiar și cu obiceiuri foarte potrivite de susținere a stării de sănătate, se micșorează 1% în fiecare an.

Frecvențele GIGA ar trebui utilizate doar un maxim de 1 oră pe zi și sunt contraindicate atunci când există un dispozitiv electronic implantat, cum ar fi stimulatorul cardiac sau în timpul sarcinii.

PEMF utilizează în primul rând frecvențe în intervalul de la 1 la 100 Hz la intensități foarte scăzute ale câmpului.

Magneții permanenți variază de obicei până la 4,5 Tesla. 1 Tesla este echivalentă cu: 10.000 (sau 104) g (Gauss) 1000 NT (Nanotesla) = 1 μt (Microtesla) = 10 mg (Milligauss) 1,000,000 μt = 1 T O Microtesla este de 0,0 Pemf crește semnificativ circulația și are o mare varietate de beneficii pentru sănătate.

Terapia poate dura 30 de minute până la câteva ore pe zi și poate fi direcționată în anumite zone sau întregului corp.

După cum sa menționat, singurele contraindicații sunt sarcina și indivizii cu un stimulator cardiac sau un dispozitiv electric implantat.

Beneficiile pentru durerea neuropatică, neuropatie diabetică și neuropatia periferică specifică, rezultă din arderea ectopică a fibrelor CMyelinate C cu acumularea de canale de sodiu și de calciu.5, deoarece PEMF induce în condiții de siguranță

În 2003, Musaev a efectuat un studiu care a implicat 121 de pacienți cu polineuropatie diabetică (DPN) înainte și după cursuri de tratament cu PEMF cu modulație complexă (PEMF-cm) la frecvențe diferite (10-100 Hz) .6

După tratamentul cu PEMF-cm, autorii au raportat că „regresia principalelor simptome clinice ale DPN, îmbunătățirea funcției conductive a nervilor periferici, îmbunătățirea stării neuronilor aferenți și îmbunătățirea excitabilității reflexelor motorii .

Cercetătorii au concluzionat că PEMF-cm la 10 Hz a avut eficacitate terapeutică, în special în stadiile inițiale ale DPN și la pacienții care au avut diabet zaharat pentru până la 10 ani.

In 2004, Weintraum și Cole au efectuat un studiu pilot

Numai piciorul cel mai dureros a primit 9 ore de tratament, iar durerea a fost măsurată prin scară analogică vizuală (VAS) înainte, imediat după aceea și 30 de zile după terapie.

Autorii au constatat că scorurile medii ale durerii au scăzut cu 21% față de valoarea inițială până la sfârșitul tratamentului (p = 0,19) și cu 49% față de linia de bază până la sfârșitul urmăririi (p <0,01).

Din cele 19 picioare, cu durere moderată până la severă, a existat o reducere de 28% a VAS de la valoarea inițială până la capătul tratamentului (p <0,05) și o scădere cu 39% față de valoarea inițială până la capătul urmăririi (p <0,01).

Autorii au concluzionat că „PEMF-ul PEMF la picioarele neuropatice refractare pot oferi efecte analgezice pe termen scurt în mai mult de 50% dintre indivizi.” 5

După rezultatele promițătoare ale studiului pilot, cercetătorii și-au extins studiul.

În 2009, au publicat rezultatele unui studiu randomizat, dublu-orb multi-centru, care a inclus 225 de pacienți cu neuropatie periferică diabetică de stadiu II sau III (DPN).

Pacienții au fost repartizați la întâmplare pentru a utiliza dispozitive identice care generează PEMF sau Sham (placebo) la picioare timp de 2 ore pe zi timp de 3 luni.7

Aproximativ 14% dintre pacienți au renunțat la studiu înainte de marca de 3 luni.

Dintre pacienții rămași, a existat o tendință spre reducerea simptomelor DPN asupra amplificării globale a pacientului de schimbare (Pgic), favorizând grupul PEMF (44% față de 31%; p = 0,04).

Nu au existat diferențe semnificative între grupurile PEMF și FAM în intensitatea durerii neuropatice asupra scării VAS sau a durerii neuropatiei (NPS). Pentru a măsura dacă PEMF are orice influență asupra regenerării nervului, 27 de pacienți au completat biopsii de piele de 3 mm pentru testul de densitate a fibrelor nervoase epidermice (ENFD).

Dintre pacienții cu PEMF, 29% au avut o creștere a piciorului distal ENFD de cel puțin 0,5 SDS, în timp ce niciunul dintre pacienții SHAM nu a avut o schimbare în ENFD (p = 0,04). Creșterile în Coapsa distală ENFD au fost corelate semnificativ cu scăderi ale scorurilor durerii.

Cercetătorii au remarcat că intenționează să examineze PEMF la dozimetrie mai mare (3000-5000 g) și pentru o durată mai lungă de expunere.7

Studiul PEMF pentru DPN Introducerea la PEMF a avut loc în timp ce efectuează un studiu privind efectul său la diabetic NE a demonstrat că PEMF a crescut semnificativ temperatura piciorului, ceea ce ne-a determinat să o folosim pe piept, unde a ridicat temperatura de 6 grade, sugerând o îmbunătățire semnificativă în circulația inimii.

În studiu, pacienții au fost tratați o dată pe săptămână, cu o bobină nou proiectată dezvoltată de Medical Energetic Limited, o companie de cercetare irlandeză.

Bobina este un dispozitiv aflat în stadiul de cercetare / investigație / autorizare în prezent și nu este disponibilă comercial.

Bobina Mark II are intensități de ieșire mai mici de 100 mg. A fost aplicată timp de 15 minute până la picioare și la 15 minute până la gât și piept.

Fiecare pacient a fost tratat săptămânal timp de 8 săptămâni.

În plus, pacienții și-au monitorizat zahărul din sânge de trei ori pe zi. Hemoglobina de bază A1c și testarea radicală liberă urinară pentru malondialdehidă au fost făcute și au fost repetate la 4 și 8 săptămâni.

La sfârșitul studiului, s-a raportat că scorurile de durere (1-10) au fost reduse cu 52%, de la 5,2 la 2,5, iar pierderea senzorială sa îmbunătățit cu 65,8%, de la -76,3% până la -26,2% .8 în plus, senzație de atingere îmbunătățită cu 6 Senzația vibrației sa îmbunătățit, de asemenea, cu 43%, de la -68,5 la -39% (Tabelul 1).

Articolul în întregime https://www.practicalpainmanagement.com/treatments/interventional/stimulators/pulsed-electromagnetic-field-therapy-innovative-treatment

No Comments

Lasa un raspuns

%d blogeri au apreciat: