Acupunctura stiintifica foloseste inteligenta artificiala si extinde limitele arsenalului medical in domeniul diagnosticului si tratamentului de precizie.

Acupunctura stiintifica foloseste inteligenta artificiala si extinde limitele arsenalului medical in domeniul diagnosticului si tratamentului de precizie.

Cu ajutorul inteligenței artificiale medicina progresează cu repeziciune și măsoară situatia meridianelor energetice (descrise de mii de ani în medicina chineza „tradițională”), meridiane ce reflecta si influenteaza „organismul informational”.

Privind în detaliu organismul se estimează că este o aglomerare de cateva miliarde de celule vii. Viața organismului, ca un tot unitar, este încă o necunoscuta majoră și paradoxală pentru cunoașterea medicala moderna. Sistemul informațional este controlat de rețeaua de meridiane și puncte și întreaga fiziologie a organismului este informațional controlata. Ce face ADN ul celular , ce e identic regăsit în toate celulele ? El oferă un cadru de funcționare celulara dar el nu determină că o celulă sa devină parte a stomacului iar alta sa se diferențieze spre rinichi. Totul este informație. ADN ul este o bază de date adaptabilă și este dinamica fiind influențată permanent în expresia genelor (epigenetica) precum in figura:

Un experiment a analizat ADN ul a doi frați gemeni astronauți Scott Kelly. Unul dintre ei a fost ținut un an în afara planetei Pamant, intr o bază spațială iar apoi ADN ul a fost analizat comparativ și observația a fost că au apărut modificări semnificative de ADN între cei doi frați gemeni.

Așadar tiparul informational este fundamentul vieții.

Daca ne-am gândi la moartea ce survine printr un infarct miocardic am putea totuși să rămânem uimiți de constatarea că după 18 ore de la încetarea completa a funcțiilor vitale unii pacienți au revenit la viață și funcționează în deplinătatea funcțiilor.

Acest paradox al vieții ne pune in încurcătură. Miliarde de celule vii au supraviețuit încă 18 ore după ce creierul, inima și celelalte organe si-au încetat complet funcționarea.

Acest exemplu nu este singurul. Am putea sa avem in vedere cazurile de revenire completa la viață după o moarte clinica produsa prin hipotermie (atunci când imersia accidentala in apa foarte rece a produs scăderea brusca și omogena a temperaturii tuturor celulelor organismului). Aceste exemple sunt luate din realitate și ele sunt foarte importante.

Ele arată că până când survine moartea „completa” mai dureaza aproape doua săptămâni, timp în care miliardele de celule vii își opresc abia treptat funcționarea.

Faptul că aceste reveniri la viață se petrec după o perioadă importanta de timp de la „incetarea vieții” arată că problema nu era la nivelul celulelor, pentru că ele încă mai trăiau, ci la nivelul de comunicare dintre acestea.

Revenirea la viață a unui conglomerat de miliarde de celule este produsa de reluarea unei funcționări coordonate și unitare , holistice, ce asigură viața unei ființe conștiente și autonome. Aceasta este asigurată de corpul informational. Totul este informatie. Nu atât despre energie e vorba cât despre informația purtata pe suport energetic, vibrational.

Acest organism informațional este obiectul de cunoaștere al Medicinelor Străvechi ale Orientului. Medicina Chineza descrie cu cea mai mare aplecare și acuratețe un sistem precis de meridiane. Medicina Indiana aduce propria concepție și cunoastere informațională și energetică, principiile proprii de bioritmologie și evoluție a funcționării, ce oferă elemente esențiale despre corpul informational, cu puncte vitale de control si sistemele lui de meridiane energetice.

Toate acestea respecta fundamentele pre-determinate ale funcționării viului și conduc spre o posibilitate diagnostica și terapeutica medicala mai vastă și de precizie ( … așa cum azi exista și o „Realitate augmentată”).

Odată ce meridianele sunt măsurate electric și integrate in protocoalele de  analiza software, ele sunt analizate și observate cu acuratețe obiectiva, statistica și interpretarea lor respecta regulile enunțate din vechime de sistemele de gândire ce au funcționat de mii de ani pe deplin științific. Modificarile și alterările functionarii acestora sunt diagnosticate si tratate cu precizie.

Medicina moderna poate acorda deja atenția cuvenită acestor cunoasteri și principii (ale medicinelor orientale) ce au rezistat cu succes probei timpului și să integreze complet cunoașterea lor informațională.

„Serviciile secrete medicale informaționale” au existat dintotdeauna in Orient, însă mai mult pentru oamenii din înalta societate ce căutau să aibă o consiliere autentica și o asistență infailibilă, de tip medicina preventiva. Mai întâi să previi decât să ajungi sa te tratezi pentru ca sa îți recuperezi buna starea.

Inca de pe vremea când medicul oriental analiza „pulsurile energetice” prin palparea pozițiilor clasice la artera radiala acesta putea să stabilească cu precizie existența și cauzele, dar adesea chiar și prognosticul unor dezechilibre de functionare.

Aceste secrete sunt moștenirile umanității ce astăzi pun în discuție acuratețea și direcția de dezvoltare a unui întreg sistem de valori pe care se bazeaza medicina noastră actuală „de urgență”. Medicina actuală poate, prin integrarea sistematică a acestor concepte străvechi, să se întoarcă la origini și să și extindă arsenalul inspre prevenție fata de apariția bolilor cronice și înspre acele demersuri care le pot opri evoluția. Însă este acesta scopul ei asumat ?! Sau aceasta e mai degrabă o posibilitate pentru aceia dintre noi care aparțin elitelor, care se interesează, investesc în bună stare si au și resursele necesare… ?

Un coleg cercetător a scris un eseu de câteva sute de pagini despre experiențele și principiile descoperite privitor la „Reversul îmbătrânirii”. Rezultatul e că a fost premiat și publicat în revistele științifice medicale din țările mai dezvoltate (la cap).

Sa revenim insa la metoda : Imediat ce analiza digitala a meridianelor a devenit un instrument obiectiv și puternic de diagnostic și corecție al sistemului energetic și al organismului informațional medicina (prin sistemele de gândire și sănătate străvechi, ale Orientului) dezvolta o noua dimensiune a eficienței.

Organizarea vieții la toate nivelele organismului respecta tipare informaționale dinamice, obiective, bazate strict și științific pe (bio) ritmurile naturii înconjurătoare.

Medicina și societatea „moderna”, așa cum o cunoaștem astăzi, poate observa atunci când se apleacă asupra acestor domenii, că are nevoi esentiale în descoperirea a ceea ce anima viul din spatele anatomiei noastre – sistemul energetic si informațional.

Putem sa privim prin ochii unui medic radiografia unui segment al corpului nostru. Vom vedea oasele și analizând aceasta imagine vom putea stabili dacă este ceva in neregula cu oasele degetelor sau cu articulațiile.

Oasele prin umbra lor obținută intr-o  radiografie pot fi evaluate diagnostic

In radiografie nu vedem oasele in sine ci o reflectare – o umbră – pe care oasele o lasă pe filmul radiologic.

Așa cum filmul radiologic înregistrează umbra oaselor și pe baza acestei umbre medicii pot stabili un diagnostic al oaselor, tot astfel meridianele sunt măsurate electric și prin intermediul modelelor software se realizează o imagine ce reflecta starea corpului „informational energetic”. Suflurile subtike ale vieții sau suflurile „vitale” sunt denumite „Qi” sau „Prana” și ele sunt substanța purtătoare de energie și informație pe care o putem observa din diagnostica azi după modele validate statistic.

Situația electricitatii meridianelor este o reflectare aproape fidela (precum oasele nu sunt nici ele in radiografie) a energiei biologice informaționale ce organizează funcționarea organismului fizic, energetic, emoțional, mental și spiritual.

Ceea ce funcționează pentru miliardele de celule ce ne compun și ne face sa funcționăm, ne simțim un întreg și un tot unitar, este Spiritul vieții. Conștiința de sine este o parte esențială a funcționării corecte, a vieții și a bolilor.

https://evz.ro/viata-dupa-moarte-secretele-universului.html

https://evz.ro/prof-dr-neurolog-constantin-dulcan-moarte-lumea-dincolo.html

https://m.digi24.ro/stiri/sci-tech/activitate-cerebrala-indelungata-descoperita-de-cercetori-dupa-moartea-unui-barbat-739835

Dr Florin Bebesel
Președinte
Fundația Phoenix
Cabinet individual Acupunctura moderna și  Ayurveda

No Comments

Lasa un raspuns

%d blogeri au apreciat: