Domnul Juan Pablo Molto, fondator al Psihoneuroacupunturii,

avand o experienta de peste 20 ani ca acupunctor, si- a canalizat in ultimii ani atentia asupra cercetarii si dezvoltarii “Institutului de Psihoneuroacupuntura Juan Pablo Molto”. Cu multe publicatii: carti si articole stiintifice Psihoneuroacupunctura este o abordare stiintifica inovatoare incadrata in conceptul modern al medicinii bazate pe evidente stiintifice. Aceasta integreaza neurostiinta si psihoterapia cu Medicina Traditionala Chineza. Cunoastem astazi cu claritate tot mai mare faptul ca boala este un proces multifactorial in care decizia psihologica, componenta emotionala, psihica este la fel de importanta precum componenta biologica, organica a imbolnavirii.Psihoneuroacupuntura a inteles ca aceste variabile trebuie integrate cu o atentie egala si tratamentul trebuie sa le includa pe amandoua si din acest motiv promoveaza o abordare interventionala multidisciplinara printr-un model integrativ al terapiei unde corpul, mintea si sufletul sa fie privite ca intreg.Domnul Juan Pablo Molto este director de cercetare, dezvoltare si inovare al Institutului PNA si coordoneaza urmatoarele departamente:

Departament PsihoNeuroAcupunctura:

· Dezvolta cercetari in acest domeniu prin cooperarea cu diferite scoli si demarand diferite initiative noi in aceasta arie de cercetare.

Departament de Imunologie si Acupunctura Stiintifica:

· implicat in colaborarea cu GIEMI  (Grupul de cercetari asupra bolilor moleculare si imunologice) in studiul relatiei dintre acupunctura si imunologie.

Departament de Psihiatre si PsihoNeuroAcupunctura:

· Dezvoltarea de noi interventii in afectiunile psihiatriei, in cooperare cu BORE goup.

Departament de Neurostiinte si Acupunctura stiintifica:

· Coordonare cu programele de cercetare specifice Kineziologiei si Neurostiinta Creierului

Documentare si raportari ale progreselor inregistrate in Psihoneuroacupunctura PNA

Departament Pain management - controlul durerii:

· Dezvoltarea de programe de training si interventionale in domeniul gestiunii si controlului durerii cu ajutorul acupuncturii stiintifice si a PNA.

Departament de Statistica:

· Dezvoltarea programelor statistice menite sa creasca evidentierea cazuisticii si istoricului succeselor care sunt obtinute prin interventia acupuncturala. Acuanalyser program.

Departament Tehnologic:

· Dezvoltarea de noi tehnologii care vor crea instrumente noi pentru Psihoneuroacupunctura in cooperare cu compania Xperiencie360.

Departamentul de Psiho-Oncologie si PsihoNeuroAcupunctura:

· Dezvoltarea de modalitati terapeutice noninvazive in acest domeniu terapeutic.

Profesor:

Profesor la Institutul de Psihoneuroacupuntura Juan Pablo Molto (Spania). Institutul ofera formare in mai multe centre nationale si internationale. Parteneriatele si colaborarile internationale cu universitati, colegii si centre private sunt o garantiie a seriozitatii si calitatii serviciilor pe care acest institut le ofera. Acestea sunt adaptate reglementarilor legale specifice fiecarei tari.

Activitate Clinica:

Coordoneaza echipa clinica a PNA si cea a clinicii “ECOX (Alcoy) Clinic” si conduce clinica Institutului propriu-zis aflata in localitatea San Vicente (Alicante).

Publicatii:

Fundamentele Psihoneuroacupuncturii, Editura ONA, Alcoy 2015

Imunologia si Psihoneuroacupunctura, Editura ONA, Alcoy 2015

Ce este Psihoneuroacupunctura, Editorial PNA , Alcoy 2014

Meridianele si campurile morfogenetice, Editorial PNA, Alcoy 2015

Ghidul acupunctelor cu eficienta in psihiatrie, Editorial PNA, Alcoy 2014

Cum pot fi intrepretate visele prin Psihoneuroacupunctura, Editorial PNA 2014

Fitoterapia Medicinii Traditionale Chineze: cele mai importante plante din Vest folosite si utile in TCM, Editorial Dillema, Madrid, 2009

Cancerul, Psihoneuroacupunctura si TCM, Editorial Dillema, Madrid, 2008

Introducere in Psihoneuroacupunctura ( Volumul I si Volumul II), Editorial Dillema, Madrid, 2007

Bazele acupuncturii clasice si contemporane si medicina traditionala chineza, Editorial Dillema, Madrid, 2005